Binnenkort verkrijgbaar bij Promoldavie: Duindoornsap

 

Superbes

De duindoornbes is een van de meest voedzame planten ter wereld en wordt daarom ook wel een superbes genoemd. Niet vreemd dat de bes daarom steeds meer in de belangstelling komt. De bes zit vol met vitamine C, veel meer dan in een sinaasappel. Maar ook vitamine A , B, D, E en K tref je aan.  Daarnaast zijn alle omega vetzuren (3,6,7 en 9) aanwezig. Niet te vergeten de mineralen (calcium, kalium, ijzer, magnesium, zink en koper), carotenoïden en fenolische verbindingen (flavonoïden en aminozuren).

Niet vreemd dat de Duindoornbes zo veelzijdige positieve impact heeft op de gezondheid:

- antioxidant
- goed voor hart en bloedvaten
- stimuleert het immuunsysteem
- voedt en beschermt de huid 
- beschermt de huid tegen veroudering
- draagt bij tot het behoud van een normale structuur en elasticiteit van de huid

 

Zongerijpt en lichtzuur

In tegenstelling tot de duindoornbes uit Noord-Europa is de Duindoornbes uit Moldavië een stuk minder zuur. Dit komt omdat Moldavië hete zomers kent met veel zon. De duindoornsap van Healthy Horse is daarom zongerijpt en lichtzuur.

 

Healthy Horse

De naamgeving van de duindoorn is een verhaal apart. In het Latijn heet de plant Hippophae rhaminoides. Hippophea zou een samenvoeging van ‘hippos’, paard, zijn, en phao: ‘ik dood’. De oude Grieken zouden namelijk een aftreksel van de bessen hebben gebruikt om ongedierte bij hun paarden te doden. Een andere verklaring is dat phaeiton ‘glanzend’ betekent. Volgens kenners gaat de vacht van een paard namelijk glanzen als het paard duindoornbessen oppeuzelt.

Voor de naamgeving van onze duindoornsap hebben gekozen voor de tweede verklaring. Healthy Horse slaat op de glanzende vacht van het paard. Met healthy horse benadrukken we de invloed die de duindoorn op de huid heeft. En Healthy staat ook voor alle overige gezondheidsvoordelen die de sap geeft.  

 

Onze duindoornsap is 100% natuurlijk zonder toevoegingen.